Дерева в Бучі рубає фірма, пов’язана з бізнесом родини Федорука

0

18 серпня у Бучі на території парку “Сімейний” пиляли сосни та дуби. Про це “Громаді Приірпіння” повідомила бучанка Ірина Литвиненко. За її словами, разом із сухими деревами різали й живі.

“Виконавець показав нам дозвіл на зняття 41-го сухого дерева, а свіжих пеньків, де по спилу видно, що дерева були свіжоспиляні, ми нарахували близько 100”, – розповідає Литвиненко.

Чоловік, який пиляв дерева в межах земель лісового фонду, представився бучанцем Сергієм й показав ордер  “на видалення зелених насаджень”, який йому видали у відділі з питань надзвичайних ситуацій Бучанської міської ради.

1

Фірма, яку представляв чоловік, з його слів називається “Ліс-пром”. Представники цієї ж фірми рубали сосни й на Революції. Тоді вони пиляли живі сосни, але їх зупинили місцеві мешканці й викликали поліцію.

“Сергій сказав, що його фірма називається “Ліс-пром”, що за роботу їм не платять, а розраховуються сировиною, яку фірма продає”, – розповідає інша бучанка Тетяна.

Засновником та керівником фірми “Ліс-пром” значиться Віталій Деркач, який невдало балотувався до Бучанської ради від “Радикальної партії Олега Ляшка”.

1

Окрім того, бучанці знають Деркача як члена ГО Бучанська варта, який неодноразово підтримував міського голову Анатолія Федорука під час обшуків та пікетувань.

деркач

На сторінці фірми “Ліс-пром” у соцмережі “ВКонтактє” йдеться про те, що вони займаються виготовленням виробів з дерева та експортом пиломатеріалів за кордон.

1

Деркач особисто пише про те, що фірма займається продажем деревини гуртом та вроздріб.

1

Саме підприємство розташоване на території ЗАО “Меліоратор”, яке очолює рідний дядько міського голови Бучі Анатолія Федорука – забудовник Василь Яцюк.

1

Бучанці стурбовані, що ріжуть не лише сухі дерева, а й живі й діяльність фірми “Ліс-пром” ніхто не контролює.

“Ми вирішили порахувати свіжі пеньки, нарахували й підписали 78 штук, але це ще не всі. Це при тому, що дозвіл нам показали на зрізання 41 дерева. Робітники не змогли нам пояснити, чому така різниця й за якими признаками вони визначають, суха сосна чи жива. При тому, що дійсно сухі дерева лишилися в парку нетронуті”, – переконана Литвиненко.

1

Працівник відділу благоустрою Ярослав Дученко ніяк не відреагував на скарги бучанців.

“Приїхав начальник благоустрою Дученко, походив, подивився й пішов. Він доводив, що робітники все роблять правильно”, – додає Литвиненко.

Бучанці викликали поліцію й дали свідчення про неправомірні дії фірми “Ліс-пром”, відомості внесли до Єдиного обліку.

Нагадаємо, це не вперше влада Бучі дає можливість заробити “своїм”. Півроку тому рада виділила 1,5 мільйони на газони гривень депутату Бучанської ради від Нових облич Андрію Великодньому.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539