Ірпінський суд не розглядає скасування виборів у Коцюбинському

0

Екс-депутатка від Нових облич Тетяна Хоптінська вимагала визнати недійсними вибори до Коцюбинської селищної ради. Ірпінський міський суд залишив її позов без розгляду.

“Оскільки позивачем пропущений строк для звернення до адміністративного суду за захистом своїх прав, свобод та інтересів, причини пропуску такого строку позивач не просить визнати поважними, суд вважає, що слід залишити дану позовну заяву без розгляду”, – йдеться в ухвалі Ірпінського міського суду Оксана Пархоменко. – “Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Ірпінський міський суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п’яти днів з моменту отримання копії ухвали.”

На виборах у липні 2016 року Хоптінська програла свій округ кандидатці з команди Ольги Матюшиної – Оксані Недашківській, про яку у передвиборчий час поширювали селищем анонімки, які розкидали вночі. Виборці підтримали Недашківську із перевагою у майже 50 %. Після виборів Хоптінська, яка втратила представницький мандат, вирішила позиватися разом із ще одним екс-депутатом від Нових облич Сергієм Базілевським, який взагалі не брав участі у виборах 17 липня 2016 року.

Нагадаємо, у газеті “Про Ірпінь”, яку вважають частиною медіа-групи міського голови Ірпеня Володимира Карплюка,  позов Хоптінської та Базилевського щодо скасування результатів виборів подається як одна з причин, чому з членами ДВК та ТВК не слід розраховуватися.

Без імені

Нові обличчя двічі саботували голосування за виплату коштів односельцям. Минулого тижня на сесійне засідання, яке селищна голова скликала на вимогу голови ТВК, аби виплатити коцюбинцям гроші за роботу, жоден з представників Нових облич чи депутат-самовисуванець не з’явився, окрім депутатів з команди Ольги Матюшиної (10 мандатів) та депутата-самовисуванця Віталія Лазаренка.

“Автором матеріалів виступає дехто Олесь Пильний. Хто ця людина, яка пише неправдиву інформацію й викривлює зміст того, що відбувається у селищі – мені не відомо. Не вперше береш до рук газету “Про Ірпінь” й читаєш, а там все про Коцюбинське, на яке Ірпінь давно поклав оком,аби забудувати ліс, де є ділянки в Євстєфєєва, Карплюка, Даніша. Але найсмішніше виглядає спроба політичних неліквідів від Нових облич – Хоптінської та Базілевського – скасувати результати виборів. Цікаво, навіщо? Медіа-консультант Аделаджі Петро Щербина запевняв усіх, як і Карплюк, що вибори Нові обличчя нібито виграли. Насправді ж Нові обличчя втратили свої згуртовані 2/3 голосів. Тобто вето голови одноосібно група депутатів НО подолати не зможе, як і спробувати позбавити голову повноважень. Суддя Пархоменко, на мою думку, у цій справі винесла цілком законну ухвалу. Тим більше, що пропущені строки,”- коментує Ірина Федорів, журналістка, яка мешкає в селищі Коцюбинське.

fff

Нагадаємо, що за результатами виборів у Коцюбинському з 17 мандатів у Нових облич залишилося лише 11. Команда Ольги Матюшиної отримала 10 мандатів при тому, що до того мала лише 4. Загалом на всіх округах рівень підтримки команди Матюшиної на 8 % перевищив рівень команди Нових облич. Окрім цього в раді є ще 5 самовисуванців, частина яких тяжіє до Нових облич.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539