У Києво-Святошинській райраді втретє за півоку переобирають голову

0

Києво-Святошинська районна рада зробила спробу обрати нового голову. Ним став  депутат від “Солідарності” Вадим Гедульянов. Це третя зміна очільника райради менше ніж за рік. Але у депутатів залишається питання, чи був Гедульянов обраний у законний спосіб.

Депутат від “Солідарності” Олександр Тигов змінив на цій посаді Олексія Нестеренка кілька місяців тому. Зараз Нестеренко твердить, що його зняли з посади після 3 місяців роботи, бо він не зміг співпрацювати з головою РДА Мирославою Смирновою, яка невдало балотувалася в депутати облради, і  згодом була призначена очільницею адміністрації у Києво-Святошинському районі.

“Неофіційно в кулуарах було зауваження, що у зв’язку з тим, що я не знайшов спільну мову з головою РДА, мене фактично зняли з посади. Але, як бачимо, мій наступник Тигов, кандидатуру якого підтримала більшість депутатів,  теж не витримав співпраці з пані Смирновою. Але, якщо мене зняли на сесії, то Тигова взагалі зняли на псевдосесії. Смирнова запросила до себе в кабінет депутатів нібито на зустріч. Там вони просиділи кілька годин. Визначалися з кандидатурою. Після того десь о 18:00 почали проводити друге пленарне засідання ради,” – зауважує колишній голова райради Олексій Нестеренко, який є депутатом від БПП.

“Ця псевдосесія не скликалося нічиїм розпорядженням. Це було просто повідомлення від ініціативної групи про скликання сесії на 16:00. Зареєстрували в апараті ради в 16:05. Третина депутатів не була повідомлена належним чином про час сесії, хоча питання стосувалося всієї ради. Відповідно право цих депутатів балотуватися на посаду голови і виставити свою кандидатуру – обмежили. На псевдосесії розглянули єдину кандидатуру, яка була підтримана більшістю голосів – Гедульянова. В регламенті і в законі чітко написано, що сесії скликає голова ради. Якщо він відсутній і повноваження перейшли на заступника, то тоді це робить заступник. Жодного доручення Тигов не надавав щодо того, щоб скликати сесію 27 вересня. Всі знають, що 2 засідання 13 чергової сесії заплановане було на 6 жовтня. Про цю дати всі були повідомлені належним чином,”- додає Нестеренко.

Те, що за останніх півроку в облраді змінюється 3 голова БПП може свідчити про немонолітність партійної команди, яка потрапила до ради та про певний конфлікт інтересів. За інформацією джерел, черговий конфлікт з головою райради стався через те, що Смирнова претендує на участь у конкурсі на заміщення вакантної посади голови Київської ОДА, а БПП в цьому її не підтримує. Нагадаємо, що облада підтримала на цю посаду представника “Батьківщини”. Остаточне рішення будуть приймати в Адміністрації Президента.

Хто ж такий Гедульянов?

Громадський рух Чесно пише, що депутат Гедульянов, який зараз прагне очолити райраду, не заробив за рік жодної копійки й за задекларував самі нулі. Цікаво, що Гедульянов є заступником голови ГО “Новий початок”, яке очолює Тигов. Політик приїхав до Боярки з Одеси незадовго до місцевих виборів. В Одесі мав власний бізнес — мережу квіткових павільйонів, які свого часу навіть хотіли знести як незаконні. Журналістам ЧЕСНО депутат розповів, що живе на заощадження, а бізнес в Одесі переписав на друга:

“Зараз офіційно і будь-якого іншого нелегального доходу в мене нема. Ситуація в чому, ви якщо піднімете мої декларації за минулі роки, починаючи з 10-го року і так далі, там є певні прибутки, які в один місяць і в один рік не витрачаються. Інший момент — всі ми люди і у всіх нас є пари, я в свій час займався бізнесом, цей бізнес нікуди не дівся, але у зв’язку з моєю діяльністю, через мою принциповість у мене регулярно виникали проблеми з моїм бізнесом. Тому бізнес я переписав на свого товариша, який був моїм компаньйоном, тобто на сьогоднішній день він отримує прибуток з цього бізнесу, декларує в своїй декларації. Частину з цих прибутків на наших дружніх стосунках, ми куми з ним, він мені передає”.

Аналітик Громадського руху ЧЕСНО Остап Кучма пояснює, що показувати дохід потрібно у будь-якому випадку:

“Декларант повинен вказувати будь-які доходи, які отримав він особисто або члени його сім’ї. Якщо це кошти його неофіційного бізнес-партнера, то вони мали б піти принаймні в графу “інші доходи”, бо по суті це подарунок. Інша справа, що ці гроші швидше за все передаються готівкою і не фіксуються банками та податковою, а тому перевірити правильність вказаної інформації у будь-якому випадку нереально”.

У 2012 році, коли депутат невдало балотувався в нардепи в Одеській області, в своїй декларації він вказав трохи більше 116 тисяч гривень річного доходу, отримані від передачі в оренду майна, хоча жодного майна, судячи з декларації, політик як не мав, так і не має.

Як пояснив Гедульянов, в оренду він здавав МАФи, які не підпадають під жодну категорію в декларації, так як це тимчасові споруди.

В райраді злиденний депутат очолив постійну комісію з питань законності, правопорядку, боротьби з корупцією, регуляторної політики, свободи слова, захисту прав і законних інтересів громадян та взаємодії із засобами масової інформації.

Тигов не визнає Гедульянова головою

В соцмережі Тигов називає вибори нового очільника не інакше як “незаконне захоплення влади”.

1

Голова Києво-Святошинської адміністрації Мирослава Смірнова, яка балотувалася в нардепи від УДАРу та БПП, має іншу думку щодо цієї події. Політик однією з перших пивітала Гедульянова з посадою на своїй сторінці в соцмережі facebook.

1

“На сесію прийшли більшість депутатів. Мені треба працювати в районі, якщо рішення бюджетні потрібно приймати зараз, я не можу чекати. Мені потрібен помічник в раді, який стане поряд зі мною, закатає рукава й буде працювати. Я вважаю, що не повинна бути головою людина бізнесу, яка представляє в першу чергу свої інтереси й дивиться, де що в районі побудувати. Чому ми повинні чекати 6-го жовтня? Сесія пройшла законно, попереднє засідання Тигов не закрив, а оголосив перерву. Депутати просто продовжили засідання. Все законно”, – переконана Смірнова.

Під постом Смінової нового голову вітає й голова Боярської міської ради вд партії “Нові обличчя” Олександр Зарубін.

Олександр Тигов переконаний, що частина депутатів вирішила переобрати його в протизаконний спосіб.

“Сесія райради була призначена мною на 6 жовтня. Але частина депутатів вирішила провести свою сесію, не повідомивши мене як голову ради. Хоча я був на робочому місці, не хворів і не був у відпустці. Вони провели псевдосесію 27 вересня, у вівторок, головував на ній мій заступник “свободівець”  Олександр Однороманенко. Він її проводив разом із Смірновою. Серед депутатів, які проголосували за Гедульянова, були представники партій “Свобода”, “Укроп”, “Батьківщина”, частина депутатів від Нових облич, включаючи Возного та частина від БПП”, – розповідає “Громаді Приірпіння” Тигов.

Отримати коментар від Гедульянова редакції не вдалося. Він не відповідає на телефонні дзвінки та повідомлення.

Нагадаємо, на позачергових виборах до ВР Тигов балотувався в нардепи по 95-му округу від блоку Петра Порошенка. Політик відомий як забудовник столичної Борщагівки. У ЗМІ значився, як очільник ТОВ “Петрівський квартал”.

На позачергових виборах до ВРУ цього літа Тигов також прагнув стати нардепом й балотувався в Дніпропетровській області, де народився. Свою кандидатуру він зняв на користь іншої кандидатки. У цих краях він балотувався і раніше – 2012 року. Тоді підкорювати парламент Тигов пішов не аби з ким. Політик виступив у команді Наталії Королевської — кандидатки, що йшла як технічна, й чия багатомільйонна кампанія стала більш ніж провальною.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539