Коцюбинське: Депутати НО блокують роботу нового начальника ЖЕКу

0

В УЖКГ “Біличі” новий керівник. Руслан Слюсарев офіційно внесений в реєстр. Зранку 30 вересня селищна голова Ольга Матюшина, яка звільнила за бездіяльність попереднього керівника Олексія Зінкевича привела Слюсарева в ЖЕК.

“Скільки вже часу нема світла на сходинкових клітинах? Це питання піднімала навіть Юлія Главацька – депутатка “Нових облич” на сесії. Сміття не вивозиться навіть коли я знаходжу транспорт і бензин. Амброзія не коситься, коли даєш бензин. Працівники УЖКГ “Біличі” місяці без заробітної платні. Рахунки ЖЕКу заблоковані, бо борги такі, що перевищують річний бюджет селища. Куди ділися мільйони – невідомо. Депутати і мешканці тотально не задоволені роботою комунального господарства. Перед опалювальним сезоном начільник УЖКГ “Біличі” відмовився під прикриттям депутатів “Нових облич” звітувати. Ми не можемо допустити комунальний колапс у селищі лише тому, що Новим обличчям дуже треба голос пана Зінкевича під час голосування за секретаря ради Сергія Даніша. Політика політикою, а робота комунального господарства не може саботуватися, щоб зумисне викликати незадоволення населення,” – наголошує Ольга Матюшина.

Безымянный

“28 вересня, у середу, я прийшла до пана Зінкевича разом з 2 працівницями ради – Бондар та Червінською. Зінкевич підписав документ, що він ознайомлений з моїм кадровим рішенням. Працівниць ради я брала для того, щоб, якщо він відмовиться підписувати, то ми утрьох могли скласти акт. Я розумію, що можуть бути суди і я до них готова. Але як голова селища я не можу з таким керівником комунального господарства гарантувати людям якісні комунальні послуги, за які вони сплачують кошти. Варіанти поповнити статут нового комунального підприємства були мною озвучені неодноразово. “Нові обличчя” і депутат Зінкевич вперто не хотіли альтернативи, яка стабілізувала б комунальну ситуацію,” – додає Матюшина.

Після звільнення Зінкевича на сторінці УЖКГ “Біличі” у ФБ з’явився пост, в якому ситуація зі звільненням виглядала по-іншому. Нібито Матюшина була не з працівниками ради, як вона про це каже, а з кремезними чоловіками і Зінкевич підписав заяву, що ознайомився лише тому, що нібито боявся за свою сім’ю. Факт ознайомлення із заявою не заперечується. Підписаний цей пост абстрактно – “працівники УЖКГ “Біличі”.

Безымянный

Мешканцям селища історія Зінкевича про погрози видалася не досить деталізованою і вони написали свою версію того, що відбувалося.

Безымянный

“Ми прийшли в УЖКГ “Біличі” й перед нами був представник “Майстер-Енерго”. Він може засвідчити, в якому складі ми чекали під дверима. Ольга Матюшина попросила води, поки ми чекали й ніхто нікуди не вривався. Ми дочекалися своєї черги. Все було спокійно. Пан Зінкевич поставив підпис і коли ми вийшли, то побачили, що депутатка Ліна Радуда реєструє своє звернення на ЖЕК. Тобто вона теж може підтвердити у якому складі ми були в кабінеті,” – каже Тетяна Бондар, яка працює у приймальні селищної ради.

Коцюбинчанка Олександра Голик твердить, що наступного ранку після звільнення в УЖКГ “Біличі” світло було увімкнене вже о 5:50. Громада припускає, що замітали сліди.

Безымянный

Дехто припускає, що ховали стакани для горілки, які знайшли під час моніторингу роботи комунальної сфери.

Безымянный

Через годину після того, як Зінкевича звільнили, свідки кажуть, що він почувався добре.

“Я була в ЖЕКу десь о 15:00. Як з’ясувалося  після візиту Матюшиної.  Я бачила, що Зінкевич активно щось обговорює з юристкою ЖЕКу, ми з ним навіть говорили про прокладання доріжки в моєму окрузі. Він почувався нормально. Далі стало відомо, що він нібито зліг на лікарняний після візиту Матюшиної,” – розповідає Олександра Куцан, яка прийшла до ЖЕКу у справах виборців.

Під вечір, як твердять свідки, з’явилися чоловки, схожі на юристів з команди “Нових облич”, яких громада часто бачить на сесіях.

Через день після звільнення директора УЖКГ “Біличі”, після того, як про це стало публічно відомо, Матюшина прийшла представляти нового керівника, який був внесений в реєстр на тій підставі, що Зінкевич вже є звільненим і ознайомився з тим, що він більше не є начальником УЖКГ “Біличі”.

“Я публічно сказала, що ми шукаємо людину. Надійшла одна заявка з резюме. Ми провели співбесіду. Він до цього був у нас радником і влітку допомагав громаді. Тобто він проходив вже роботу в кризових умовах напередодні виборів і пережив напади депутатів групи НО. Але публічно заявляю: не справиться – шукаємо іншу людину,” – наголошує Матюшина.

Безымянный

“Я була на місці подій сьогодні зранку, коли представляли нового начальника ЖЕКу. Ключа від кабінету начальника ЖЕКу не виявилося.

Секретар сказала, що їх не передали. Працівники твердять, що Зінкевич на лікарняному і не визнають, що його звільнили. Зібрали колектив. Секретареві передали документи, які засвідчують, що новий начальник УЖКГ “Біличі” вже є в реєстрі. Одразу за нами слідом приїхав заступник селищного голови Петро Пушанко, який колись очолював ЖЕК. З ним був депутат від “Нових облич” Міщенко. На питання, де головний бухгалтер – відповіли, що в казначействі. За 15 хвилин ми її зустріли біля гастроному. Потім під’їхали депутати НО Катерина Ющенко-Корбут та Павло Назарук. Адміністрація ЖЕКу була категорично проти того, щоб Ольга Матюшина забирала документи, які стосуються заборгованості оплати праці комунальникам. Кричали, що там є персональні дані, про які селищна голова не має знати,” – розповідає Олена Сокотюк.

Селищна голова розповідає, що коли вона намагалася вийти з документами з приміщення, їй почали чинити силовий спротив.

“Мій заступник в робочий час приїхав знімати все на телефон в УЖКГ “Біличі”. Пушанко твердив, що це все незаконно. Я пояснила, що все, що незаконно – оспорюється в судовому порядку. Зважте, що я особисто, коли не була в реєстрі жодного разу не заборонила комусь вивчати документи ради чи доносити інформацію до громадськості. Ми все робимо у публічний і цивілізований спосіб при свідках і в робочий час, а не вночі зі зламуванням дверей. Я сказала, щоб мені невідкладно принесли документи паро невиплату працівникам заробітної платні. Щойно вони зрозуміли, що я їх збираюся нести до прокурора, як працівниця УЖКГ “Біличі” Олена Журавльова та депутат Міщенко перегородили мені дорогу. Мене штовхали і не давали пройти. Подряпали сумку і рука тепер після цього болить так, що я йтиму знімати побої. Це не вперше,” – розповідає Матюшина.

“Довелося дзвонити односельцям, щоб прийшли на допомогу. Тільки побачили, що підмога прибула – Міщенко відійшов, але пані Журавльова не здавалася. Я з самого початку попередила, що викличу поліцію, якщо будуть подібні дії. Новий керівник УЖКГ “Біличі” вже пише заяву в правоохоронні органи. Документи по зарплаті я винесла. Нехай вони розбираються, чого місяцями не платилася заробітна платня. Керівник комунальної установи мав звернутися до виконавчої служби. Людям мали платити гроші. Ще один нюанс. Мені зателефонувала фірма, яка в нас вивозить сміття і сказала, що телефонував мій заступник Петро Пушанко і попросив не вивозити сміття, бо не буде чим розраховуватися. Після того, як кілька днів тому чере Пушанка мало не було відсутнє зовнішнє освітлення в селищі, я це розцінюю як СВІДОМИЙ завал комунального господарства, свідому невиплату заробітної платні людям, бо готувалося підгрунтя до соціального бунту та невдоволення. Ви б побачили, який був страх вочах, коли я винесла документи, що свідчать про невиплату ЗП. Казали, що буде бунт працівників УЖКГ на захист Зінкевича. Бунту нема. Кого захищати? Хтось вірить у те, що люди, які не отримують місяцями ЗП вийдуть на захист такого керівника? Чи хтось вірить, що мешканці так задововленя роботою комунальної сфери і відсутністю модернізації, яка спричиняє підняття тарифів, що підуть на захист пана Зінкевича?” – риторично запитує Матюшина.

Безымянный

Депутатка Олександар Куцан, яка прийшла на місце події твердить, що Матюшина наголосила на тому, що у її заступника, який колись був начальником УЖКГ “Біличі”, тепер не буде повноважень у цій сфері й він буде займатися абсолютно іншими питаннями, раз разом із екс-начальником УЖКГ “Біличі” Зінкевичем допустив до такого комунального колапсу. Нагадаємо, кандидатура заступника селищного голови Петра Пушанка була затверджена депутатами за часів екс-регіонала Вадима Садовського.

Завдяки тому, що частково з’явився доступ до документів, стало відомо, які оклади в УЖКГ “Біличі”. Олексій Зінкевич мав більше 9 тисяч і це у 2014 році.

Безымянный

“Громада Приірпіння” підготувала спецвипуск про комунальні проблеми селища, щоб оповістити громаду. Всім, хто може допомогти просимо надсилати кошти на картку Приватбанку 5168742349662738. Оформлена картка на надійну Олександру Валеріївну Куцан. Звіт про кошти, які нададуть громадяни, та витрати – будуть оприлюднені після друку.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539