“Безкоштовний” автобус “Коцюбинське-Ірпінь” коштував 22 000 гривень

0

Піар на передвиборчому автобусі “Коцюбинське-Ірпінь-Коцюбинське” обійшовся бюджету у 22 000 гривень.  Про це “Громаду Приірпіння” поінформувала Ірпінська міська рада.

“… у червні місяці 2016 року депутат Ірпінської міської ради звернувся до Ірпінського міського голови з проханням розглянути можливість здійснення безкоштовного перевезення пільгових категорій населення селища Коцюбинське до міста Ірпеня для вирішення соціальних та комунальних питань за маршрутом Коцюбинська селищна рада – Пенсійний фонд міста Ірпеня, Управління праці та соціального захисту населення. 10 червня 2016 року (за місяць до виборів – прим. редакції) Виконкомом Ірпінської міської ради було винесено рішення про здійснення регулярних спецперевезень пільгових категорій населення за маршрутом “Ірпінь-Коцюбинське-Ірпінь”, – йдеться у відповіді Ірпінської міськради.

Нагадаємо, що 17 липня відбулися дострокові вибори, де “Нові обличчя”, які мали 17 мандатів, отримали лише 10 партійних висуванців, хоча партія “Нові обличчя” піарилася бюджетним коштом і під час робіт у парку, і під час ремонту вулиці Залізничної, після якого не може курсувати громадський транспорт.

avtobus

Не пройшло й місяця після виборів, як начальник управління праці та соцзахисту населення ІМР звернувся листом до Ірпінського міського голови Володимира Карплюка, аби призупинити перевезення пільговиків за спецмаршрутом, бо коцюбинці навіть безкоштовно не потребували такої послуги як щоденне перевезення до Ірпеня. Так у серпні після виборів виконком Ірпеня, на засідання якого не запросили селищну голову Коцюбинського, зупинив дію рішення і автобус перестав курсувати.

Депутатка Коцюбинської селищної ради Олександра Куцан одна з перших помітила, що автобус після виборів перестав курсувати.

Безымянный

“Рух ЧЕСНО зараз проводить кампанію “Стеж за грошима”. Громада має розуміти, що неефективне розпорядження грошима та ще й задля передвиборчого піару є ганебним і не може залишатися з боку виборців безкарним. Хтось пропіарився і дав заробити перевізнику 22 000 тоді, коли Ірпінська міська рада проголосувала за платне харчування в садках на початку року. Тобто бюджет депутатам Ірпінської ради видавався дефіцитним. Якщо порахувати проїзд по 10 гривень з людини з Коцюбинського до Ірпеня, то за цей час мали б провезти 2 200 людей. Вдумайтеся – понад 2 тисячі коцюбинців мали б за такі кошти поїхати в Ірпінь!!! Всього було 2 рейси з Коцюбинського і 2 з Ірпеня. Щодня. Ще питання, чи їздили весь цей час. Так от, якщо поділити кількість людей, які мали б їхати за ці гроші на кількість поїздок та переведень на день, то виходить, що проїзд у 22 тисячі гривень міг би бути виправданий, якби під час кожної поїздки їхало 7-8 пасажирів. Так виходить, що і тих не було. Бо коцюбинцям до Ірпеня їхати незручно, далеко і, як виявилося, навіть безкоштовно не потрібно”, – зазначає журналістка Ірина Федорів.

“Коли ми свого часу просили перевізника подовжити час роботи 393 маршруту, то він кілька тижнів вивчав попит на кінцевій і зрештою сказав, що це йому буде економічно недоцільно. Що ж зробив перед виборами депутат Ірпінської ради, маю таке передчуття, що він точно з “Нових облич” і прізвище його ми маємо скоро дізнатися. Він ініціював піар партії НО за бюджетні кошти за місяць до виборів. Я вважаю, що для цього депутата тепер справа честі з особистої кишені повернути громаді 22 тисячі. Він може облаштувати дитмайданчик, наприклад, новими розвивальними елементами. Тільки треба дочекатися відповіді Ірпінської міськради, щоб знати прізвище депутата, який не шанує коштів громади. Раджу всім виборцям пам’ятати: безкоштовного нічого немає. Все що робиться – робиться виключно за наші з вами кошти. А зараз марнотратство – це подвійна безвідповідальність, бо в країні йде війна”, – додає Федорів.

“Громада Приірпіння” чекає відповіді на запит, поданий через “Доступ до правди”, аби оголосити прізвище депутата, що ініціював неефективне витрачання бюджетних коштів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539