Витрати УЖКГ “Біличі”: оплата мобільних, колекторів та передвиборчих обіцянок

0

Комунальна установа Коцюбинського на грані банкрутства проплачувала на сотні гривень телефони співробітникам. Деякі рахунки перевищують півтисячі гривень.

Про це свідчать перші документи з УЖКГ “Біличі”, до аудиту якого не підпускав колишній керівник Олексій Зінкевич та депутати з “Нових облич”.

Доступ до відкритої для громади інформації став можливий тільки після зміни керівника комунальної установи.

З оборотної відомості за серпень видно, що на номер Київстар колишньому директору Олексію Зінкевичу, перераховували авансом понад 1000 грн. Так, на кінець серпня залишок невикористаних Зінкевичем коштів становить 819,69 грн. Аналогічно сплачували за телефонні розмови та інтернет послуги  таким працівникам УЖКГ “Біличі” Конюхову, Ячнік, Пінчуку та ін. Виявляється все це оплачувала громада.

Без імені

“Майже рік тому, коли я стала селищною головою, мені мало не в перші дні прийшов у селищну раду рахунок за телефон колишнього селищного голови Вадима Садовського, який і не думав здавати номер в раду. Я заблокувала той номер телефону. Я так розумію, що в умовах дефіцитного бюджету комунальники теж не гребують тим, що нашим коштом проплачують свої розмови. Я як селищна голова плачу за свій телефон сама увесь цей час і бюджетні кошти не витрачаю. Наголошую всім, хто дозволив собі подібне: Київстар зобов’язаний тепер надати нам на вимогу роздруківку по кожному номеру хто куди телефонував. Це не є конфіденційна інформація, бо гроші за ці розмови платила громада. УЖКГ “Біличі” існує не за приватні кошти якогось олігарха,” – зазначає Ольга Матюшина.

Заборгованість за ремонт ліфтів сягає понад 750 тисяч гривень (2 рядок у документі).

Без імені

“Сьогодні до мене приходив представник цієї компанії й наголосив, що борг у півмільйона гривень – це результат роботи лише у червні цього року. Тобто інтенсивно йшли роботи, я так розумію перед виборами,” – зауважує селищна голова Ольга Матюшина.

Нагадаємо, що “Громада Приірпіння” з’ясувала, що “безкоштовний” автобус, на якому піарилися перед виборами “Нові обличчя” коштував громаді 22 000 гривень. За нього заплатили бюджетні кошти. Маршрут,який перед виборами позиціонувався як соціально важливий закрили одразу після виборів, оскільки він виявився непотрібним громаді. Ремонт ліфтів також був одним з пунктів, які рекламували “Нові обличчя” у передвиборчий період, як і інші ініціативи, фінансування яких мало бюджетну скоадову.

Результат пошуку зображень за запитом "борди Нові обличчя Коцюбинське"

У оборотній відомості також фігурує заборгованість у розмірі понад 35 тисяч за послуги… колекторської компанії, які, як правило, наймають для вибивання коштів із боржників.

Без імені

“У мене питання. А чим займаються працівники УЖКГ “Біличі”, де є зокрема юрист, якщо за наші кошти залучають якусь колекторську компанію. Оплату послуг колекторів людям теж у тариф заклали?” – риторично перепитує селищна голова.

Редакція продовжує моніторити діяльність УЖКГ “Біличі”, яка за останні кілька днів стала більш прозорою завдяки тому, що змінився керівник.

На роботу колишнього керівника Олексія Зінкевича жаліються навіть мешканці його будинку, які ініціювали створення ОСББ і виявили, що їхній будинок, в якому живе  екс-керівник УЖКГ, перебуває у вкрай занедбаному стані. Це при тому, що будівлю ввели в експлуатацію близько 10 років тому.

Без імені

“Громада Приірпіння” підготувала спецвипуск про комунальні проблеми селища, щоб оповістити громаду. Всім, хто може допомогти просимо надсилати кошти на картку Приватбанку 5168742349662738. Оформлена картка на надійну Олександру Валеріївну Куцан. Звіт про кошти, які нададуть громадяни, та витрати – будуть оприлюднені після друку.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539