Меру Бучі й секретарю ради повідомили про підозру

0

Бучанському міському голові екс-регіоналу Анатолію Федоруку та секретарю Бучанської ради екс-регіоналу Василю Олексюку повідомлено про підозру.

Про це на своїй сторінці в соцмережі facebook повідомив Генпрокрор Юрій Луценко.

“Спроби відкупитися не проходить”, – нагалошує генпрокурор Юрій Луценко.

Федорука та Олексюка звинувачують у незаконній передачі маже 70 га земель лісового фонду першої категорії у власність фізичним та юридичним особам. Вартість цих земель понад 100 мільйонів гривень.

1

“Федоруку інкриміновано незаконну передачу у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель лісового фонду першої категорії, вартістю понад 100 м. грн., а секретарю ради 1,024 га, який у відсутність Федорука також незаконно передав земельні ділянки лісового фонду. Обом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем)”, – додає Луценко.

За його словами, в тексті підозри зазначені дуже відомі призвища “щасливих “нових бучанців”.

Місцеві мешканці були здивовані посиленою активністю депутатів та родичів Федорука біля Бучанської ради у вівторок, які після робочого дня були в раді.

Юрій Примак одним з перших повідомив, що в Бучанській раді швидше за все чекають на прокуратуру.

1

Очевидці повідомили Громаді Приірпіння, що бачили,  як з двору ради виїжджала на чорному лексусі дружина Федорука Людмила Федорук, яка згідно з інформацією ЗМІ, мала беспосереднє відношення будівельної компанії “Будрегіонінвест“.

В раді досі горить світло.

1

“Слідство планує відсторонити Федорука від займаної посади. В разі переховування його від слідства ми змушені будемо оголосити його в розшук для затримання і арешту”, – повідомляє генпрокурор.

Користувачі соцмережі чекають на підозру й для кума Федорука мера Ірпеня Володимира Карплюка.

1

Нагадаємо, що влітку прокуратура провела обшуки в оселях мера Бучі та мера Ірпеня Володимира Карплюка. За кілька годин до обшуків мер Ірпеня поспіхом залишив країну.

Громада Приірпіння проводила соцопитування з-поміж читачів стосовно подальшої долі втікача.

Без імені

Лише 15%  громадян вірили, що Карплюка знайдуть і посадять.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539