Суд присудив Федоруку домашній арешт з браслетом

0

На підтримку Бучанського міського голови до слідчого управління Генпрокуратури приїхала та ж група підтримки, що напередодні підтримувала секретаря Бучанської ради Василя Олексюка.

Меру міста вручили підозру, йому інкримінують перевищення службових повноважень та розкрадання державного майна.

До приміщення на Петлюри прихильники мера привезли палиці та порожні бочки, в які били, зустрічаючи мера.

Також на них збирали підписи на захист екс-регіонала Федорука.

1

На фото Володимир Давидюк та екс-депутатка Бучанської ради від Батьківщини Оксана Джам, яка має земельні ділянки в лісі Бучі.

Давидюк – колишній кандидат в нардепи по 95 округу. Балотувався від Волі. Знаково, що тоді по цьому ж округу йшов в парламент і екс-регіонал Анатолій Федорук, якого тепер захищає Давидюк. Тоді, як відомо, переміг “майданівець” Гаврилюк. Активісти не виключають, що Давидюк міг бути технічним кандидатом на користь Федорука й мав просто відтягнути максимум голосів у кандидата-майданівця.

Давидюка виключили тоді з самооборони. У Коцюбинському Давидюк відзначився тим, щоприйшов з людьми в балаклавах, броні та камуфляжі пресувати місцевих, щоб виступили проти незаконного будівництва депутата-отця. Давидюк неправомірно застосував силу до людей. Більше того, кандидат-“самооборонець”, який пресував виборців, спокійно поручкався з “регіоналом” – секретарем селищної ради Олександром Ковтачем.

Давидюк, з слів очевидців, погрожував праввоохороням, що відправить їх в зону АТО. Переконував, що кілька разів набирав Хатію Деканоїдзе особисто і показував її ім’я, записане у своїй телефонній книзі. Самовидці сприйняли це як спробу просто похизуватися перед правоохоронцями.

Федорук у мегафон подякував присутнім за підтримку й сказав, що ця справа, на його думку, – це тиск на місцеве самоврядування.

Місцеві мешканці так не вважають і переконані, що за незаконне знищення земель державного лісового фонду Федоруку та Олексюку все ж доведеться відповідати.

На підтримку Федорука приїхали й депутати минулої каденції. Поряд з ним екс-регіонал Віталій Толочин, який  в Бучанській раді був членом земельної комісії.

1

Прибули також й чинні депутати від “Батьківщини”, зокрема, Олег Сотніков, Роман Янковий, Олег Квашук, який організовував дерибан для комуніста Ігора Калєтніка.

Від БПП був Микола Григорусь, відомий тим, що як голова земельної комісії оформлював землю через атовця на свою дружину та Ніна Хуторянська, власниця кав’ярень в Бучанському парку. Також були члени Бучанської варти.

1

Після допиту Федорук разом з Олексюком направилися до Печерського суду, де їм буде обрано міру запобіжного заходу.

Прокуратура вимагає домашній арешт з браслетом та відсторонення обох чиновників від посади.

Печерський суд задовольнив клопотання прокуратури частково й обрав міру запобіжного заходу для Федорука домашній арешт та носіння електронного браслету.

1

Нагадаємо, 11 жовтня секретареві Бучанської ради Олексюку та Анатолію Федоруку вручили підозри. Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539