Справу Федорука перенесли: адмінресурс та родичі перекривають Варшавку

0

Судове засідання щодо відсторонення з посади мера Бучі перенесли. Печерський суд розгляне справу стосовно долі екс-регіонала Анатолія Федорука 25 жовтня.  Про причини такого рішення журналістам не пояснили.

“Близько 10-ї години ранку ми зустріли в коридорі Печерського суду Анатолія Федорука в супроводі 6-ти чоловіків. Він привітався з нами, потім підписав якісь папери й поїхав. Обіцяного мітингу під Печерським судом не було. Ми поцікавилися в секретаря про причини переносу засідання, вона сказала – приходьте 25 жовтня і все дізнаєтеся”, – розповідає журналістка телеканалу СТБ Ольга Кучер, яка першою викрила дерибанні схеми оформлення землі на підставних осіб у Бучі.

Прихильники мера Бучі обіцяли привести під стіни Печерського суду близько тисячі мітингувальників. Принаймні про це йдеться у повідомленні, яке підписав член партії “Нові обличчя” Іваном Лисенком та екс-юристом Бучанської ради Ігорем Бартківом, який замішаний в схемах дерибану землі в Бучі.

1

Але 1000 мітингувальників під Печерським судом у місті Києві не виявилося. Пікет у кількості менше 100 осіб, з-поміж яких уби екс-регіонали, вирішили розгорнути під стінами Ірпіснького міського суду, де справа по Федоруку не слухалася.

Феміді співали учасниці самодіяльного колективу. Разом з ними виступав депутат Ірпінської ради від “Нових облич” Максим Плєшко.

1

15 жовтня цей ансамбль співав куплети під стінами Печерського суду.

В акції під Ірпінським судом взяли участь депутати Бучанської, Ірпінської та Ворзельської рад, Ігор Бартків, сестра Федорука Лариса Федорук, працівники Бучанської ради, вчителі та працівники дошкільних навчальних закладів.

“В садочку “Козачок”, коли я привела дитину, мені сказали, що завідуюча, виховательки та навіть медсестра поїхали до суду на підтримку Федорука. Не дивно, чому в цьому садочку не можна добитися правди”, – розповідає бучанка Ірина Влащук, яка разом з іншими батьками вимагала якісного харчування для дітей.

Мітингувальники вимагали в судді Ірпінського суду Андрія Мікуліна скасувати рішення Ірпінського міського суду, яке прийняв Мікулін у 2014 році, про визнання незаконною передачу 14 га земель державного лісового фонду Бучі комуністу та екс-віцеспікеру парламенту Ігорю Калєтніку.

На підтримку Федорука під суд приїхали й представники Бучанської варти. Засновником цієї організації, яка позиціонує себе як волонтерська, є екс-регіонал та підозрюваний у справі розкрадання землі в Бучі секретар Бучанської ради Василь Олексюк. Мешканці Ірпеня, у яких на цей день був призначений суд із забудовником, не могли потрапити на засідання.

Тим часом в районі Гостомеля, поблизу магазину “Інтим шоп” інша частина прихильників Федорука перекривала трасу Київ-Варшава й проводила акцію протесту.

На відео забудовники, працівники міської ради, заступниця Федорука Лариса Матюшенко, депутат-дерибанник Бучанської ради Микола Григорусь, працівники “Меліоратору” та будівельники-забітчани.

Також на підтримку Федорука приїхав власник землі в бучанському лісі член партії “Нові обличчя” Костянтин Кожуховський.

Одним з організаторів мітингу на трасі був рідний дядько Федорука забудовник Бучі голова ПРаТ “Меліоратор” Василь Яцюк, якому на сесіях Бучанської ради зменшують пайову участь.

1

Бучанці лише сміються з цих акцій.

“На відео частина працівників “Меліоратору”, є кілька моїх сусідів. Я їх всіх добре знаю. Схоже, що дядько Федорука Яцюк. який є фігурантом цієї справи й рахунки якого заблоковані прокуратурою, від безвиході привів своїх підлеглих на захист племінника. Ганьба! Цирк продавжується. Ще й сам в кадр потрапив”, – коментує відео бучанка Аеліта Матвійчук, у якої Яцюк з Федоруком відбирають житло.

Підтримували Федорука на трасі  псевдомайданівці, які захищають незаконні забудови в Приірпінні, Володимир Давидюк та Олександр Постановський.

Перекриває трасу й голова транспортної комісії Бачанської міської ради Дмитро Паустовський, який в раді голосував за дерибанні рішення.

1

Нагадаємо, Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища.

11 жовтня представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

15 жовтня Олексюка було відсторонено від посади й обрано міру запобжного заходу – домашній арешт та носіння електронного браслету.

22 липня в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб. причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

16 грудня Верховний Суд України відмовив Бучанській міській раді та Галині Калєтнік у задоволенні заяви щодо перегляду судових рішень судів нижчих інстанцій у справі незаконної передачі бучанського лісу комуністу Ігорю Калєтніку й підтвердив незаконність рішення Бучанської ради від 25 червня 2002-го року.

Представник Генеральної прокуратури Наталія Сахно в суді заявила:

“Землі лісогосподарського призначення, які були предметом в цій справі, вони є власністю народу України і вони не можуть відчужуватися й передаватися у приватну власність”.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539